Schuren, veranda’s, pergola’s en erfafscheidingen

ERFAFSCHEIDING:
Belangrijke onderdelen in een tuin zijn schuurtjes, een mooie veranda of pergola en natuurlijk de erfafscheiding. Om met dat laatste te beginnen: u kunt kiezen voor een groene afscheiding waarbij blijvend groen in de winterperiode natuurlijk ook mogelijk is. Soms is het plaatsen van een afscheiding in de vorm van een schutting wenselijk. Daarnaast kan een combinatie van groen en vaste materialen als hout of steen een heel leuk effect opleveren. Van Essen Hoveniers adviseert u graag over de verschillende mogelijkheden. Houten schuttingen leveren wij in diverse vormen en met geïmpregneerde hardhouten palen. Er zijn vele variaties: verticaal, horizontaal, diagonaal en met of zonder motieven.

PERGOLA OF VERANDA
Een pergola is een mooie en leuke opvulling in een tuin. Vooral vrij opgesteld geeft een pergola -net als bomen- snel diepte aan uw tuin. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden, waarbij we desgewenst ook een advies voor klimplanten meenemen. In plaats van een pergola kunt u ook kiezen voor een fraaie veranda. Goed aangelegd en op de juiste plek geeft een veranda daadwerkelijk meer woonruimte én woongenot, ook in het vroege voorjaar en in het najaar.

SCHUUR OF BERGING
Het hebben van een tuin vraagt vaak ook om geschikte bergruimte voor tuingereedschap, tuinmeubilair en alles wat u niet zomaar om huis wilt laten slingeren. Natuurlijk zijn er goedkope kant-en-klare oplossingen op de markt maar een op uw tuin én op uw wensen afgestemde oplossing is veelal fraaier.

Samen met u kunnen wij kijken welk soort berging of tuinhuis het beste bij uw tuin past en aan welke eisen het moet voldoen. (prijs, kwaliteit, grootte en soort).